HODOČAŠĆE U FRANJEVAČKE SAMOSTANE BOSNE I MEĐUGORJE iz Čakovca, Vraždina, Zagreba i Karlovca

(ID: AR-1961)

Polazak :20 travnja, 2023
Povratak :23 travnja, 2023
Polasci iz :ČK, VŽ, ZG, KA
Prijevoz :Autobusom
Status :Prijave u tijeku
Cijena :240,00 eura (1.807,00 kn)
Lokacija :

Opis ponude

HODOČAŠĆE U FRANJEVAČKE SAMOSTANE BOSNE I MEĐUGORJE iz Čakovca, Vraždina, Zagreba i Karlovca

1. dan,

Polazak iz Čakovca, Varaždina i Zagreba u ranim jutarnjim satima. O mjestu i vremenu polaska biti ćete naknadno obaviješteni. Vožnja do BiH kroz Banja Luku do PODMILAČJA. Posjet svetištu sv. Ive. Podmilačje se prvi put spominje 1461. godine u povelji posljednjeg bosanskog kralja Stjepana Tomaševića koja se čuvala u Fojničkoj kronici iz 17. Stoljeća te je najstarije svetište u BiH. Zatim odlazak u JAJCE. O samom podrijetlu imena ima više predaja. Prema jednoj od njih, ime proizlazi iz zemljopisnog smještaja grada na jajolikoj stijeni, prema kojoj je i dobio ime. Druge predaje oslanjaju se na mjesne legende, od kojih se ističe ona o „vojvodi kaštela Grmuše (na lijevoj obali Une u Bihaćkom kotaru) Jajice”. Razgled slapova i slobodno za kavu. Vožnja do TRAVNIKA. Posjet biskupijskom sjemeništu gdje se nalazi grob Petra Barbarića - hrvatskog isusovca sjemeništarca, sluge Božjeg. Sveta misa. Nastavak vožnje do VITEZA i slobodno vrijeme za shopping u centru FIS. Vožnja do KRALJEVE SUTJESKE gdje se nalazi samostan i župa Sv.Ivana. Kraljeva Sutjeska neveliko je srednjebosansko naselje, smješteno u kotlini kroz koju protječe riječica Trstionica. U podnožju brda Teševa smješten je franjevački samostan, kroz gotovo šest i pol stoljeća duhovno i kulturno središte tog kraja. Razgled samostana. Večera i noćenje u SARAJEVU - glavnom i najvećem grad Bosne i Hercegovine. Nalazi se na rijeci Miljacki, desnom pritoku Bosne, u istočnom dijelu sarajevsko-zeničke kotline.

2. dan,

Doručak. Šetnja gradom koji još uvijek zovu europski Jeruzalem jer su na malom prostoru locirane džamije, katoličke i pravoslavne crkve i sinagoge. Posjet katedrali koja je specifična zbog dva zvonika: u jednom se nalazi jedno zvono, a u drugom pet manjih zvona i može primiti 1200 ljudi. Slobodno vrijeme na BAŠČARŠIJI - stara sarajevska čaršija, te povijesno i kulturno središte grada. Baščaršija je izgrađena u 15. stoljeću, kada je Isa-beg Isaković osnovao i cijeli grad. Odlazak do FOJNICA. Razgled franjevačkog samostana Duha Svetoga, s bogatom knjižnicom i zbirkom. Vožnja do KREŠEVA. Posjet Samostanu Svete Katarine iz 14. Stoljeća i kapelici na brdu Bedem. Grad je posvećen posljednjoj bosanskoj kraljici Katarini Kotromanić Kosači. Nastavak vožnje do MOSTARA. Grad je ime dobio po čuvarima mostova (mostarima) na obalama rijeke Neretve. Ubraja se u jedan od najljepših gradova u Bosni i Hercegovini. Neretvu premošćuje Stari most, koji se zajedno sa starim gradom od 2005. godine nalazi na popisu zaštićene kulturne baštine UNESCO-a. Slobodno za razgled i vlastite potrebe. Noćenje u Međugorju.

3. dan,

Doručak. Odlazak na brdo KRIŽEVAC – Križni put. Slobodno za vlastite potrebe. Ručak. Pobožnosti u svetištu: Krunica, sveta misa, klanjanje. Noćenje.

4. dan,

Doručak. Odlazak na Podbrdo. Slobodno za vlastite potrebe. Sveta misa. Ručak. Odlazak iz Međugorja. Povratak u Zagreb, Varaždin i Čakovec u kasnim večernjim satima.

Cijena

Polazak :20 travnja, 2023
Povratak :23 travnja, 2023
Polasci iz :ČK, VŽ, ZG, KA
Prijevoz :Autobusom
Status :Prijave u tijeku
Cijena :240,00 eura (1.807,00 kn)

Cijena uključuje

prijevoz turističkim autobusom, noćenja i obroci po programu, duhovno i stručno vodstvo, trošak organizacije putovanja, putno zdravstveno osiguranje bez covid dodatka, jamčevinu turističkih aranžmana polica br. 45-700284440, te osiguranje od odgovornosti polica br. 11-7002844407 kod Uniqa osiguranja.

Cijena ne uključuje

eventualne ulaznice, osiguranje od otkaza u slučaju bolesti (na upit) i jednokrevetnu sobu (300,00 kn/40,00 eura)


Pošaljite upit

(ID: AR-1961) HODOČAŠĆE U FRANJEVAČKE SAMOSTANE BOSNE I MEĐUGORJE iz Čakovca, Vraždina, Zagreba i Karlovca


datum dolaska*
v
datum odlaska*
v
broj osoba*
djeca*
upit

kontakt podaci

ime*
prezime*
telefon*
e-mail*
adresa
poštanski broj
grad
država
v
Captcha slika
Show another codePrikaži drugi kod

Pošaljite upit