KRAKOW-BRATISLAVA NOVA GODINA 2024. AUTOBUSOM IZ ZAGREBA

(ID: AR-2177)

Termin:
28.12.-01.01.2024.

5 dana/3 noćenja

Opis ponude

1.dan. ZAGREB

Polazak autobusa iz Zagreba u 19:00 sati s dogovorenog mjesta (u završnom pismu bit će navedeno točno mjesto polaska). Vožnja prema Poljskoj uz kraća zadržavanja i odmore tijekom puta.

2.dan. ZAGREB – WADOWICE – AUSCHWITZ – KRAKOW
Dolazak u WADOWICE, rodno mjesto IVANA PAVLA II. Rodna kuća sv. Ivana Pavla II. danas je muzej, u kojemu su pohranjeni predmeti i dokumenti o njegovu životu i djelovanju. Vožnja prema AUSCHWITZU. Fakultativni posjet najmračnijem kutku europske povijesti. Koliko god čitali o Auschwitzu, gledali dokumentarce i slušali priče o ovom jezivom mjestu, ništa se to ne može mjeriti sa samim dolaskom u najzloglasniji od svih logora u sustavu nacističke Njemačke iz Drugog svjetskog rata. Razgledavanje spomen muzeja koncentracijskog logora u pratnji vodiča... Vožnja prema hotelu. Smještaj u hotel.


3.dan. KRAKOW – WIELICZKA
Doručak. Fakultativni izlet u WIELICZKU – SREDNJOVJEKOVNI RUDNIK I MUZEJ SOLI u čijim se gornjim dijelovima nalazi muzej s dvoranama koje su posvećene događajima i ličnostima iz poljske povijesti, umjetnine napravljene od soli, podzemna
katedrala… Povratak u Krakow. Razgled grada u pratnji vodiča: TVRĐAVA BARBAKAN, CRKVA SV. FLORIANA NA TRGU MATEJKI, FLORIANSKA ULICA, GLAVNI TRG (Rynek Główny) – srce Staroga Grada, ogroman i impresivan trg koji je 1978.
proglašen spomenikom UNESCO-ve svjetske kulturne baštine, KATEDRALA SV. MARIJE s najvećim gotičkim oltarom u Europi te je jedna od najvažnijih vjerskih građevina u Poljskoj, JAGELONSKO SVEUČILIŠTE SA GLAVNOM ZGRADOM. COLLEGIUM MAIUS - najstarije sveučilište u Europi, osnovano je 1364. godine, BRDO WAWEL gdje se nalaze KRALJEVSKI DVORAC – jedna od najljepših renesansnih palača Europe, i KATEDRALA – mjesto krunjenja i posljednje počivalište poljskih kraljeva... Slobodno vrijeme. Noćenje.


4.dan. KRAKOW – NOVA 2024.
Doručak. Odlazak u posjet ŽIDOVSKOJ ČETVRTI KAZIMIERZ jedna od najbogatijih židovskih četvrti u Europi, s mnogim sinagogama. Nekada samostalni grad, kasnije židovska četvrt, do rata ovo je bilo mjesto gdje je obitavao veći broj židova, sve dok
ih Nijemci nisu preselili u Geto preko rijeke Visle u kvart pod nazivom Podgorze (u Kazimierzu je sniman veći dio filma Schindlerova lista). Slobodno vrijeme. Pripreme za novogodišnju noć. Doček Nove 2024. u nekom od mnogobrojnih krakowskih
barova/pubova ili na glavnom trgu i ulicama Krakowa. SRETNA NOVA 2024!... Noćenje.


5.dan. KRAKOW – BRATISLAVA – ZAGREB
Doručak. Odlazak iz Krakowa. Vožnja kroz Poljsku i Slovačku uz kraća zadržavanja i odmore tijekom puta. Dolazak u Bratislavu. Razgled grada u pratnji vodiča: TRG SLOBODE, KOLLAR I HODŽA TRG, NAPOLEONOVA OSMATRAČNICA, VRATA ST.
MICHAELA, ULICA PROBST I KAPITOL, KATEDRALE ST. MARTINA, GLAVNI TRG, VIJEĆNICA STAROG GRADA, PALAČA PRIMACIAL, HVIEZDOSLAVNI TRG... Nastavak puta prema Zagrebu. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

Cijena

Cijena aranžmana: 235€ (1770,60kn)
HOTEL   3*

Cijena aranžmana: 250 € (1883,63kn)
HOTEL   Park INN by Radisson 4* ( centar), www.radissonhotels.com

Aranžman je kalkuliran na bazi minimalno 40 osoba.
Doplata za boravišnu pristojbu:cca 2 € po osobi po noći. Plaćanje na licu mjesta, djeca do 10 godina ne plaćaju

Cijena uključuje

Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije, 3 noćenja s doručkom u hotelu po izboru, osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti,
stručno vodstvo i organizaciju putovanja.

Cijena ne uključuje

Ulaznice za pojedine objekte koji se posjećuju, fakultativni izlet u Wieliczku – srednjovjekovni rudnik i muzej soli – 15€ uz stručno vodstvo, cijena ulaznice (cca 109 Pln plaćanje na licu mjesta), fakultativni izlet u Auschwitz uz stručno vodstvo – 30€, minimalan broj prijavljenih putnika za fakultativne izlete je 30 osoba, nadoplata za jednokrevetnu sobu (ako putuje samo jedna osoba) na upit, putno osiguranje.

Informativne cijene ulaznica: bazilika sv. Marije 10 PLN, tvornica Oskara Schindlera 24 PLN, dvorac Wawel 20 PLN

Napomena

Mogućnost doplate za sjedala u autobusu:
Sjedala 1. red ( sjedalo 3 i 4) i 2. red ( sjedalo 5,6,7 i 8) - 15€ / 113,02kn po osobi


Pošaljite upit

(ID: AR-2177) KRAKOW-BRATISLAVA NOVA GODINA 2024. AUTOBUSOM IZ ZAGREBA


datum dolaska*
v
datum odlaska*
v
broj osoba*
djeca*
upit

kontakt podaci

ime*
prezime*
telefon*
e-mail*
adresa
poštanski broj
grad
država
v
Captcha slika
Show another codePrikaži drugi kod

Pošaljite upit