ISTANBUL NOVA GODINA 2024. AUTOBUSOM IZ ZAGREBA COMFORT

(ID: AR-2176)

Istanbul-Sofija - Plovdiv - Beograd

28.12.-02.01.2024.

6 dana/5 noćenja

Opis ponude

1.dan. ZAGREB – SOFIJA
Polazak autobusa iz Zagreba u 04:00 sati s dogovorenog mjesta (u završnom pismu bit će navedeno točno mjesto polaska). Polazak u 06:30 sati ispred hotela Zovko / pumpa Zovko na ulazu u S.Brod.Vožnja preko Hrvatske i Srbije uz kraća zadržavanja i odmore tijekom puta. Dolazak u SOFIJU – drugi najstariji grad Europe. Smještaj u hotel i kraći odmor. Odlazak u razgled grada u pratnji vodiča: BAZILIKA SV. SOFIJE, SV. NEDJELJA, ROTONDA SV. JURJA, SV. PETKA SAMARDŽIJSKA, GRADSKE ZIDINE IZ XII. STOLJEĆA, KATEDRALA ALEKSANDRA NEVSKOG, BAŠI DŽAMIJA… Noćenje.


2.dan. SOFIJA – ISTANBUL
Doručak. Vožnja prema Istanbulu. Dolazak u Istanbul u kasnim poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Odlazak u večernju šetnju i upoznavanje s gradom. Preporučujemo fakultativnu večeru s folklornim programom: trbušne plesačice, tradicionalni folklorni plesovi i običaji. Noćenje.


3.dan. ISTANBUL
Doručak. Razgled starog CARIGRADA u pratnji vodiča: RAZGLED PLAVE DŽAMIJE,MONUMENTALNOG ZDANJA I POSLJEDNJE VELIKE KRALJEVSKE DŽAMIJE, KOJU JE SA 6 MINARETA IZGRADIO MEHMET AGA DA BI NADMAŠIO POZNATU AJA SOFIJU, POSJET HIPODROMU, CISTERNI BAZILIKE, AJA SOFIJI – najpoznatijoj građevini Istanbula, sagrađenoj u doba cara Justinijana koja je prvotno bila najveća crkva u Bizantskom Carstvu a zatim pretvorena u džamiju,te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća. Slobodno vrijeme. POSJET TOPKAPI PALAČI –glasovitoj rezidenciji turskih sultana tijekom više od četiri stoljeća, a ujedno je jedna od najstarijih i najvećih palača na svijetu. Odlazak na GRAND BAZAAR (KAPALI ČARŠIJU), NAJVEĆU TRŽNICU U TURSKOJ, POZNATU PO ZLATU, TKANINI, KERAMICI, SLASTICAMA, SUVENIRIMA. Fakultativna vožnja brodom po Bosporu. Noćenje.


4.dan. ISTANBUL – NOVA 2024.
Doručak. Posjet sjedištu posljednjih osmanskih sultana DOLMABAHČE SARAJU, palači sultana Abdulhamida II. iz 19. st. na kojoj je vidljiva sva raskoš karakteristična za osmanlijske palače. Odlazak do DŽAMIJE RUSTEM-PAŠE, POZNATE PO PREKRASNIM KERAMIČKIM MOZAICIMA I DRVENIM REZBARIJAMA. Posjet Egipatskoj tržnici gdje ćete moći kupiti mnogobrojne mirisne začina i čajeve, te doživjeti istinski duh starog Istanbula. Pripreme za novogodišnju noć. Doček NOVE 2024. GODINE! Na ulicama i trgovima Istanbula ili u nekom od mnogobrojnih barova.. SRETNA NOVA 2024!..


5.dan. ISTANBUL – PLOVDIV – SOFIJA
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak iz Istanbula. Vožnja prema PLOVDIVU – drugi po veličini bugarski grad, koji je 2019. ponio i titulu Europske prijestolnice kulture. Odlazak u razgled grada. RIMSKI AMFITEATAR, STADION, KOMPLEKS ZGRADA NACIONALNOG PREPORODA... U Plovdivu također možete posjetiti i Agoru (rimski forum) i kasnoantički kompleks zgrada „Ejrene“. Slobodno vrijeme. Nastavak vožnje prema Sofiji. Smještaj u hotel. Noćenje.


6.dan. SOFIJA – BEOGRAD – ZAGREB
Doručak. Odlazak iz Sofije. Vožnja prema Beogradu. Po dolasku u Beograd šetnja gradom uz kraći razgled u pratnji vodiča. Nastavak putovanja prema Hrvatskoj uz kraća zadržavanja i odmore tijekom puta. Dolazak ispred hotela/pumpa Zovko. Dolazak u Zagreb u kasnim noćnim satima.

Cijena

Cijena aranžmana: 360 € (2712,42 kn)
HOTEL 3* U CENTRU ISTANBULA

Cijena aranžmana: 390€ (2938,46 kn)
HOTEL 4* U CENTRU ISTANBULA

Aranžman je kalkuliran na bazi 40 osoba.

Cijena uključuje

Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije, 2 noćenja s doručkom u Sofiji u hotelu 3/4* u polasku i povratku, 3 noćenja s doručkom u Istanbulu u hotelu po izboru, razglede prema programu, osiguranje amčevine i osiguranje od odgovornosti, stručno vodstvo i organizaciju putovanja.

Cijena ne uključuje

Ulaznice za pojedine objekte koji se posjećuju, fakultativno razgledavanje Istanbula: SULTAN AHMET –45€ (AYA SOFIA, PLAVA DŽAMIJA, TOPKAPI MUZEJ uz stručno vođenje lokalnog vodiča), ulaznica za Harem u TOPKAPI PALAČI s lokalnim vodičem – 10€, ulaznica za DOLMABAHCE PALAČU – 20€, ulaznica za Cisternu Bazilike – 6€, tradicionalna večera s folklornim programom – 40€, vožnja brodom po Bosporu – 25€, minimalan broj prijavljenih putnika za fakultativne izlete je 25 osoba, nadoplata za jednokrevetnu sobu (ako putuje samo jedna osoba) na upit, putno osiguranje.

Napomena

VAŽNA NAPOMENA:
Za putovanje u Republiku Tursku potrebna je putovnica koja mora biti važeća 6 mjeseci od ulaska u zemlju i važeće putno zdravstveno osiguranje za vrijeme boravka u Republici Turskoj. Putno zdravstveno osiguranje je potrebno za ulazak u Tursku.

Mogućnost doplate za sjedala u autobusu:

Sjedala 1. red ( sjedalo 3 i 4) i 2. red ( sjedalo 5,6,7 i 8) - 15€ / 113,02kn po osobi


Pošaljite upit

(ID: AR-2176) ISTANBUL NOVA GODINA 2024. AUTOBUSOM IZ ZAGREBA COMFORT


datum dolaska*
v
datum odlaska*
v
broj osoba*
djeca*
upit

kontakt podaci

ime*
prezime*
telefon*
e-mail*
adresa
poštanski broj
grad
država
v
Captcha slika
Show another codePrikaži drugi kod

Pošaljite upit